Drie unieke beurspresentaties op K 2019

Eén van de ‘grote jongens’ op het gebied van beurzen is de K 2019. Deze beurs voor kunststof en rubber is zelfs de grootste van Europa en wordt één keer in de drie jaar georganiseerd. Van 16 tot 23 oktober was het weer tijd voor dit evenement. En wij waren er ook! Voor maar liefst drie compleet verschillende klanten: Stork IMM en Brink, RPflow en Sekisui Plastics. Elk met hun eigen verhaal en unieke beurspresentatie. 

Sekisui Plastics

Sekisui Plastics is al heel wat jaren op de K 2019 te vinden. Ook in 2016 ontwierpen en bouwden we de stand voor de Japanse producent van polystyreen-verpakkingen. Dit jaar wilde ze zich presenteren als ‘oplossingsgerichte meedenkende producent’. We ontwikkelden de storyline ‘What is your challenge?’ die beknopt en bevlogen klanten vertelt wat Sekisui tijdens de K 2019 voor klanten en relaties wil betekenen.

Vanuit deze storyline werkten we aan het ontwerp van de stand en een bijbehorende mailing. In de stand plaatsten we een auto waarbij precies te zien was welke onderdelen afkomstig zijn van Sekisui Plastics. Digitaal presenteerden we dit op interactieve tafels, die we samen met MADlab ontwikkelden. Met deze nieuwe techniek kozen bezoekers zelf welke 3D-content ze wilden zien. De tafels waren op de K 2019 een groot succes… en gaan de komende tijd de hele wereld over naar alle events van deze Japanse klant!

 

Stork IMM en Brink

De bedrijven Stork IMM en Brink gingen dit jaar samen naar de beurs. Stork IMM is een specialist in spuitgietmachines en Brink zorgt voor de bijbehorende automatisering. Samen zorgen ze voor een extreem snelle machine. Op de K 2019 was deze machine zelfs de snelste van de hele beurs! We ontwierpen en bouwden een stand rondom de bestaande campagne 'Let’s go Dutch'. Deze campagne richt zich op de kracht van de samenwerking tussen de twee Nederlandse bedrijven. Met de werkende machines in de stand lieten we zien hoe de bedrijven elkaar versterken en in het ruime zitgedeelte ontvingen Stork IMM en Brink bestaande en nieuwe relaties.

RPflow

Ook de bedrijven Rollepaal, Romit en Ramix, allen onderdeel van RPflow, gingen dit jaar voor het eerst samen naar de K 2019 onder de naam RPflow. Meteen een mooi moment om dit nieuwe moederbedrijf en de bijbehorende huisstijl (met fotografie van onze David) te introduceren. Rollepaal, Romit en Ramix hebben alle drie eigen, specifieke machines. In de stand hadden ze daarom allemaal een eigen gedeelte om hun specifieke producten tentoon te stellen. Een touchscreen-tafel nam bezoekers mee door de verschillende mogelijkheden. Wilden ze daarna meer informatie? De eerste verdieping richtten we in om onder het genot van een kop koffie met elkaar om tafel te gaan!