Het dak op...

Begin maart volgden twee belangrijke beurzen in Neurenberg elkaar op: de Enforce Tac (vakbeurs voor politie, speciale eenheden en justitie) en de IWA (vakbeurs voor de jachtsport). In totaal leverden we 6 stands. En één daarvan was wel heel speciaal…

Het vergt veel tijd en mankracht om alle stands voor deze hoogstaande, internationale wapenbeurzen voor te bereiden. Al in juni 2018 vlogen onze projectmanagers naar Amerika om met de klant te overleggen en de planning te bepalen. Daarna volgden vele conference calls en mailtjes om alles rond te krijgen. 

Hard werken

Ruim een week voordat de eerste beurs begon was ons opbouwteam aanwezig in Neurenberg. We moesten namelijk zes stands opleveren, waarvan sommige met een ingewikkelde constructie. Op de drukste opbouwdagen werkte ons team met 25 man sterk. Er werd heel wat afgetimmerd, -gestuct en -geschilderd. Alles om de stands zo mooi mogelijk, maar ook op tijd op te leveren!

Uniek

Naast de 'gewone' stands hadden we op deze beurs een echte primeur. Sig Sauer wilde namelijk aandacht besteden aan haar richtkijkers. En hoe kunnen we die eigenschappen beter laten zien dan de bezoeker ze echt te laten ervaren? Daarom bedachten we samen met partner Pinnacle Exhibits om bovenop het dak van de Nürnberg Messe een tentconstructie te bouwen. Het Optics Pavillon. Deze werd van binnen gebruikt als loungeruimte en om producten te presenteren. Van daaruit kon je makkelijk naar het aangrenzende buitenterras waar het allemaal om te doen was!

Wilde dieren

Vanaf het terras was er - met speciale Sig Sauer richtkijkers - zicht op doelwitten die op andere delen van het dak stonden. Iets wat nog nooit eerder is gedaan! Op 450, 320 en 200 meter plaatsten we de foam silhouetten van een beer, hert en wilde varkens. Uiteraard geen echte ;-). Met het blote oog slecht te zien, maar via de kijkers haarscherp. Voor bezoekers bijzonder om ter plekke deze unieke richtkijkers te kunnen testen. En voor ons bijzonder om gebruik te maken van álle voorzieningen in en op de beurshal!