Hoe Articanen vakantie vieren

Vakantietijd. Op naar Italië, de Cambodjaanse jungle, Slagharen, Ierland... óf gewoon lekker thuis! Ook bij ons komen de meest uiteenlopende bestemmingen aan bod. Maar toch valt ons iets op. Vaak past de vakantiebestemming óf de manier waarop we vakantie vieren precies bij de functie die we hebben bij Artica. Hoe dat precies zit? In deze blog vertellen we je graag hoe wij Articanen vakantie vieren!

De projectmanagers staan er bij ons bijvoorbeeld om bekend dat ze zo gestructureerd en opgeruimd zijn. Hun werk draait er natuurlijk om alles te plannen en in goede banen te leiden... en op vakantie is dat niet anders! “Ik ben op vakantie eigenlijk altijd de reisleider. Mijn vriend volgt me waar ik ga”, vertelt Aimée. “In juni gingen we naar Kreta. Ik zocht daar de leukste plekjes op en daar gingen we dan naartoe. Oh, en natuurlijk kies ik ook het beste tijdstip uit om te gaan. En op het vliegveld is het hetzelfde liedje. Ik heb altijd de juiste gate en tijden in mijn hoofd en de juiste documenten bij de hand.”

Creatievelingen op reis

Maar als we kijken naar de creatievelingen onder ons, is het een heel ander verhaal. Zo ook bij creatief directeur Hans Snoeijink. “Eigenlijk kun je mijn vakanties omschrijven als chaotisch en ongestructureerd. Je moet dingen kunnen ontdekken en ervaren. Gewoon op je af laten komen!” En als de designers op vakantie zijn, kunnen ze het natuurlijk niet laten om rond te kijken op zoek naar toffe reclame-uitingen… al zijn die niet áltijd zo tof. Designer Suus werpt altijd wel even een blik op de menukaarten en borden in het buitenland. “Je bent altijd bezig met vormgeving. Op zoek naar toffe, nieuwe dingen. Op mijn vakantie in Mallorca zag ik bijvoorbeeld deze mooie bierflesjes. Daar maak ik dan toch altijd een foto van.”

Online vs. offline

De social media-afdeling is normaal gesproken natuurlijk 24/7 online. Daarom vindt Community Manager Iris het heerlijk om juist op vakantie haar telefoon even uit te zetten. “Letterlijk even offline zijn. Wij gaan dit jaar naar Laos en Cambodja. We logeren ook een paar dagen in de jungle. Ik ga er vanuit dat daar geen internet is… en dat vind ik heerlijk! Al vind ik het ook heel lastig, want ik zie overal mooie content in die ik wil delen. Maar dat kan ik natuurlijk bewaren voor daarna.” Ook copywriter en content creator Kylie is op vakantie nog bezig met mooie plaatjes schieten. Gewoon om thuis van na te genieten. “En als ik iets op Instagram zet, wil ik daar natuurlijk wel een leuke caption bij”, vertelt ze. “Daar denk ik zelfs op vakantie - onbewust - wel goed over na.”

WiFi of nie?

Van VR specialist Marijn zou je verwachten dat hij niet van zijn computer en telefoon wijkt. Toch is niets minder waar. “Ik negeer mijn mail compleet. En mensen denken ook altijd dat ik op zoek ben naar WiFi-punten”, zegt de ‘computerman’. “In juli ging ik naar Peru. Alle internetcafés liep ik voorbij. Op vakantie ben ik bezig met mijn omgeving en niet met computerschermen of iets wat daar mee te maken heeft. Juist die omgeving inspireert me.” Receptioniste Erna herkent dat. Zij blijft alleen wel dicht bij haar functie en gaat graag van de balie naar Bali! 

Shopping

En wat we bij Artica állemaal graag doen is het rondstruinen in buitenlandse winkels. Zo ook art director Hilbert. “Mijn vriendin wordt vaak gek van me, maar ik kan urenlang rondstruinen in supermarkten. Ik raak enorm geïnspireerd van de verpakkingen en proposities in het buitenland. Je ziet vaak dingen die in Nederland ondenkbaar zijn. Bijvoorbeeld een Mars die als ‘protein bar’ is gepositioneerd. Of de smaak ‘baharat’ als regular smaak van Lays-chips in Turkije, terwijl baharat in Nederland alleen als exclusieve kruidenmix verkrijgbaar is.” En zo hebben onze collega’s nog meer voorbeelden van aparte producten in het buitenland. Bonenijs in Vietnam, kikkers in Amerika, gekleurde kuikentjes in India en de welbekende namaakproducten in Turkije. Geen Nike maar Mike en Ray-ban wordt Royo-ban. Hoe kunnen zulke producten verkopen, vragen we ons dan af.

Op vakantie is goed. Om leuke dingen te doen met de mensen om ons heen. Om tot rust te komen. En om inspiratie op te doen. Maar stiekem vinden we het heerlijk om daarna weer terug te zijn!

Hoe vier jij het liefst vakantie?