IK MOET IETS MET SOCIAL MEDIA

Dat social media onmisbaar zijn in de marketingmix van moderne bedrijven hoeven we waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Je wilt zitten waar je doelgroep zit en online zichtbaar zijn. Jong en oud, techneut, ambtenaar of kunstenaar: iedereen heeft tegenwoordig een profiel op een sociaal medium. Dus liggen er veel kansen voor jouw bedrijf!

Maar... hoe pak je dat dan aan? Het is vaak niet zo eenvoudig om social media structureel in te zetten en zelf veel resultaat te boeken. Zakelijk Facebook gebruiken is heel wat anders dan privé een Facebookpagina hebben. Social media moet je, net als andere marketingmiddelen, strategisch inzetten. Pas dan gaat het resultaat opleveren: merkbekendheid, interactie, conversie... of wat je doel ook is.

 

Schiet met scherp

Geef je marketingbudget eens uit aan een social campagne in plaats van een advertentie in de plaatselijke krant. Dan ervaar je gauw genoeg wat het voor jouw merk kan doen. In tegenstelling tot traditionele media kun je met social media namelijk heel gericht een doelgroep bereiken en vervolgens de resultaten meten.

Succes stories

De afgelopen jaren hebben wij ons bij Artica sterk ontwikkeld in zakelijk gebruik van social media. Voor veel mooie merken hebben we een social strategie opgezet en uitgevoerd. Zo gaven we een vliegende start aan de Facebookpagina van Kook jij of ik. We zijn de vaste sparringpartner van Vivera op het gebied van social content. En we trainden de medewerkers van Loohuis Communicatie & Beveiliging, zodat ze zelf Facebook en LinkedIn effectief kunnen inzetten.

Waarom kiezen merken voor Artica?

Wij zien social media als onderdeel van de totale strategie. Niet als een eiland. We kennen de klant, de doelgroep en de tone of voice. En we hebben alles in huis: van strategie tot contentcreatie. Met een nieuw gezicht als Community Manager kijken we ernaar uit om meer mooie resultaten te boeken. Iris Weijenborg heeft als social marketeer en content creator al succesvol gewerkt voor uiteenlopende merken. Binnenkort ook voor jou? Meer informatie over social media beheer?

Neem direct contact op met Iris!