Magic the Gathering

Voor wie het niet bekend in de oren klinkt: Magic the Gathering is een enorm succesvol ruilkaartspel van Wizards of the Coast. Met miljoenen fanatieke spelers over de hele wereld. Er worden met regelmaat nieuwe kaartenseries uitgebracht en toernooien georganiseerd om de community bruisend te houden.
 

Grand Prix
Begin maart vond de MTG Grand Prix plaats. Een toernooi om te bepalen wie zich de beste speler van 2016 mag noemen. Het evenement werd verdeeld over de continenten, zo was er gelijktijdig een Grand Prix in Detroit (USA), Melbourne (Australië) en in Bologna (Italië). Naast het toernooi worden op deze events vaak ‘teasers’ gegeven van wat er komen gaat. Hints naar de aanstaande kaartenuitbreiding.
 


Escape room
In strikte geheimhouding werden wij gevraagd om samen met Pinnacle Exhibits een escape room in Bologna te maken met het thema van de aanstaande nieuwe kaartenserie 'Shadows over Innistrad'. Sterker nog: een escape room van het vervallen kasteel van Sorin Markov. Een eeuwenoude vampier en één van de hoofdrolspelers uit de Magic verhalenwereld. Deelnemers kregen slechts een kwartier de tijd om te ontsnappen aan de met puzzels gevulde ruimte.
 


Event
Allerlei fysieke puzzels, ogenschijnlijk eeuwenoude mystieke ornamenten, blacklight lantaarns, gebroken hangende kasteelmuren, zelfs vampierlichamen… Het resultaat na weken voorbereiding en 2 lange opbouwdagen mocht er zijn. Meer dan 400 deelnemers hebben zich aan de challenge gewaagd. Een ervaring om nooit te vergeten!