MVO-verslag Vivera

Onlangs ontwikkelden we voor Vivera, producent van vegetarische producten, het MVO-jaarverslag. We namen het totale concept, het design en de tekst voor onze rekening. De inhoudelijke invulling kwam tot stand na diverse intensieve sessies met Bertran Averink – Hoofd Research & Development van Vivera.

MVO Verslag Vivera

Illustratie MVO Jaarverslag

Product van progressie
Vivera neemt een sterke koplopersrol in op het gebied van duurzame vervaardiging van vegetarische en veganistische producten in Europa. Dit doet ze onder andere door haar eigen groene productielocatie en de constante procesverbetering. Daarnaast is het product dat Vivera produceert al intrinsiek 'beter' voor mens en milieu. Deze inzichten stonden aan de basis van het thema: 'Product van progressie', dat we creëerden voor het MVO-verslag.

MVO Verslag Vivera

Groeipapier
Wie zaait, zal oogsten... De kaft van het verslag maakten we van 'groeipapier'. Een papiersoort gemaakt van oude spijkerbroeken, verwerkt met zaden. Wanneer de lezer het verslag uit heeft, kan hij de kaft eraf halen en in de grond stoppen. Binnen een paar weken groeit hier een prachtig wildboeket uit. Zo faciliteren we voor de lezer een klein stukje biodiversiteit, een belangrijke topic op het vlak van plantaardige grondstoffen.

Het binnenwerk van de brochure is gemaakt van volledig gerecycled papier en draagt op deze manier ook zijn duurzame steentje bij. Van meet af aan hebben we eraan gewerkt om een leesbaar verslag te creëren. Naast de tekst ontwikkelden we pakkende illustraties met quotes en fotografeerden we diverse onderwerpen die aan bod komen in het verslag. Dit alles lieten we op elkaar aansluiten zodat het MVO-verslag an sich ook echt een product van progressie is geworden!