OfficeOutside: het multifunctionele kantoor voor in de tuin

Door Rob Roelofs, projectmanager

Dat de coronatijd niet alleen maar ‘slechte’ dingen brengt, is bij Artica al langer duidelijk. We toverden de afgelopen tijd veel nieuwe ideeën, plannen en projecten uit onze hoge hoed. Denk aan de Kuierdeur, Badkamerlodge… en natuurlijk aan OfficeOutside! Die laatste is eigenlijk een beetje mijn kindje. Benieuwd naar de totstandkoming en realisatie van dit toffe tuinkantoor? Lees dan met me mee!

In de zomer van 2020 zat ik met een stel vrienden op een verjaardag. We hadden de eerste lockdown achter de rug en langzaam maar zeker mochten we wat meer. Toch werkten we over het algemeen nog wel thuis. Dat was dan ook hét gespreksonderwerp van die bewuste avond. Ik zat naast Ivar Homma, commercieel directeur bij Solarlux, en we hadden het over alle thuiswerkproblemen. Rondrennende en schreeuwende kinderen, het te kleine bureau op de zolderkamer (waar ook nog eens weinig tot geen daglicht binnenkomt), rugpijn van de te lage stoel aan de keukentafel, wisselende werkplekken… dat móest toch ook anders en beter kunnen? Spontaan gingen we brainstormen onder het genot van een biertje en dat was het moment: OfficeOutside was geboren!

Onderzoek doen

Als projectmanager denk ik natuurlijk altijd na over wat Artica in nieuwe projecten kan betekenen. Onze jongens in de werkplaats kunnen alles maken wat er aan ‘de voorkant’ wordt bedacht. Ook een tuinkantoor! Ik legde het idee voor aan collega Ruben, die ook meteen enthousiast was, en samen zijn we er toen dieper op ingegaan. Toch had het plan nog wat meer fundering nodig. We vonden een afstudeerder die zich volledig focuste op het thema thuiswerken. Ze interviewde tal van onze klanten met de vraag wat zij belangrijk vinden aan een thuiswerkplek en ze zette onder ruim 90 respondenten een enquête uit. De conclusies verwerkten we weer in ons plan. Daglicht was een belangrijke pijler, maar ook stilte en een ergonomische werkplek kwamen naar voren. Daarnaast bleek dat veel mensen ook ‘na corona’ verwachten meer thuis te blijven werken. Onder andere vanwege de tijd die bedrijven ermee winnen. Nog meer reden dus om ons plan door te zetten!

Gas erop

Daarna ging het snel. Daar houd ik wel van: niet te lang wikken en wegen, maar gas erop! Collega Bastiaan begon met schetsen, de designers creëerden een identiteit en het MT besprak alles uitvoerig. Al snel waren we er over uit dat ons kantoor leasebaar moest zijn. Op die manier zouden we ons richten op de zakelijke markt, terwijl veel andere partijen zich tot dat moment vooral focusten op particulieren. Om ons heen doken namelijk steeds meer tuinkantoren op. Ik zag wisselende varianten, maar de combinatie van hoogwaardig materiaal, duurzame opties én de mogelijkheid tot leasen was er destijds nog niet. Hoog tijd dus om ons idee te lanceren. Onze online specialisten ontwikkelden een heldere content- en marketingstrategie en zo gingen eind januari de website en social kanalen van OfficeOutside live. Daar kijk ik nog steeds met trots op terug, want de offerte-aanvragen stromen sindsdien binnen. Praten en overtuigen kan ik in mijn functie natuurlijk wel, maar als het dan ook nog goed uitpakt… dat is natuurlijk waarvoor je het doet.

Trots

Het lijkt misschien een beetje op “wij van wc-eend adviseren wc-eend”. Snap ik, maar ik ben oprecht mega enthousiast over dit project. Het is gewoon een tof ding. En we zouden Artica niet zijn als we niet voor het hoogst haalbare zouden gaan. Het kantoor is degelijk en staat als een huis. De dikke isolatie en infrarood vloerverwarming zorgen voor comfort het hele jaar door. Kun je zelfs in je flanellen pyjamabroek plaatsnemen achter je bureau ;-). Daarnaast barst het kantoor van het daglicht door de glazen deuren van Solarlux. Het geeft je helderheid in je hoofd en letterlijk zicht op het werk dat voor je ligt. En wil je de biodiversiteit vergroten in je tuin? Ook dat kan met het sedumdak en plantenwand van OfficeOutside. Ten slotte is al het hout FSC-gecertificeerd, komt de isolatie van de vlasplant en beschikt het kantoor over LED-verlichting en een pvc-vrije vloerafwerking… je merkt het al. Als ik eenmaal begin, houd ik niet meer op haha.

Maatwerk

Inmiddels heeft het prototype van OfficeOutside een mooi plekje gekregen in Artica’s ‘voortuin’. Misschien heb je ‘m al wel gezien. We hebben vele mensen mogen verwelkomen die graag zo’n gaaf kantoor in hun achtertuin willen hebben. Onze 3D-designers zijn daarom nu druk bezig om alle aanvragen te personaliseren. Het is en blijft namelijk maatwerk. De één wil liever zoveel mogelijk werkruimte, terwijl de ander juist gaat voor een groter loungegedeelte. En er zijn ook mensen die graag een dubbele versie willen qua grootte. Kortom: er zit genoeg in de pijplijn. En beter nog: we hebben inmiddels ook een aantal exemplaren in diverse afmetingen verkocht! Ik kan niet wachten tot we OfficeOutside daadwerkelijk in verschillende Nederlandse tuinen zien staan. Of daarbuiten natuurlijk!

Wil je zelf graag een kijkje nemen in OfficeOutside? Stuur dan een mailtje naar rrs@artica.nl. Ik laat je graag zien hoe we het kantoor op jouw persoonlijke wensen kunnen aanpassen!