Densek

Opdracht

Ontwikkel een verhalende animatie die inzichtelijk maakt wat de risico’s van ons aanstaande digitale energienetwerk zijn. Laat zien hoe het DENSEK-project bij dit ‘smart energy grid’ een antwoord biedt op dreigende cyberaanvallen. De animatie moet informatief zijn, de noodzaak duidelijk naar voren brengen en bijdragen aan het werven van nieuwe partners. Ontwerp daarnaast een logo dat het samenwerkende karakter van DENSEK uitstraalt.

 

 

Werkwijze

Om goed te begrijpen wat DENSEK inhoudt en een goede voorstelling te krijgen van de wensen vond er veel overleg en desk research plaats. We stelden een projectplan op om het proces te stroomlijnen.
Het logo ontstond door te denken vanuit de kern van DENSEK: het energiegrid (lijnen), de samenwerking (kleuren) en de beveiliging van ons energienetwerk (schild).
Om de stijl van de animatie te bepalen zijn moodboards opgesteld en meerdere voice-overs verzameld. Ontwikkeling van de animatie startte met het bedenken van de verhaallijn. Deze was nodig om informatie te doseren maar ook om de noodzaak van DENSEK voelbaar te maken. De verhaallijn werkten we uit tot een goedlopend, treffend script. We selecteerden samen met de opdrachtgever een vrouwelijke en mannelijke voice-over. Om de teksten te visualiseren ontwikkelden we storyboards. Tijdens de productie hadden we een sturende rol waarbij we voor het animatiewerk samenwerkten met Studio MAD.

 

 

Resultaat

Het logo wordt in alle DENSEK-uitingen toegepast. De opdrachtgever gebruikt de verhalende animatie als vaste basis bij presentaties van DENSEK. In de praktijk blijkt het te leiden tot bewustwording, zorgt het voor een heldere kennisoverdracht en het gewenste wow-effect.