DOODGEZWEGEN.NL

OPDRACHT

Help het Campagneteam Huntington met het op de kaart zetten van de ziekte van Huntington om het taboe erop te doorbreken en fondsen te werven voor onderzoek. Ontwikkel hiervoor een campagne die leidt tot grootschalige media-aandacht. Wij kwamen met deze ziekte – en het campagneteam – in aanraking omdat één van onze collega’s risicodrager is van de ziekte. Belangeloos een bijdrage leveren was voor ons dus een kleine stap.

Huntington Campagne

Campagneteam Huntington

WERKWIJZE

Wij zochten de samenwerking met partners die zich eveneens belangeloos wilden inzetten. Het leidde tot de complete coördinatie en ontwikkeling van een nieuwe website, opnames voor een commercial, interviews, donatieboxen, abri’s, digitale reclamemasten, flyers en zo meer. En er is nog meer in aantocht. Al voor de grootschalige lancering van de campagne in Aalsmeer (14 mei), draaien we dus op volle toeren.

Televisiecommercial Ziekte van Huntington

Abri campagne Huntington

Computer Huntington Website ontwikkeling en design Twente

RESULTAAT

Reclame maken was nog nooit zo bijzonder. Op doodgezwegen.nl is het resultaat te zien. Via die weg kun je ook doneren. Alle opbrengsten gaan in zijn geheel rechtstreeks naar onderzoek. Het zou geweldig zijn als ook jij eraan kunt bijdragen. Dat kan leiden tot het mooiste resultaat denkbaar: deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te helpen.

 

Update 22-5-2016

Zondag 22 mei is de Huntington-commercial viral gegaan! Naast de campagne en de vele aandacht op Radio 2 is zondag een open brief van Patricia aan Dumpert opgepakt door de website. De actie werd ook volop gedeeld door andere media. Zo deelde onder meer Linda Nieuws de actie van Patricia, en is zij uitgenodigd door Gordon om mee te doen aan het programma ‘Nooit Meer Naar Huis’. Een stortvloed aan reacties en steun was het gevolg. Na een dag op #1 van Dumpert te hebben gestaan is de commercial meer dan half miljoen keer bekeken en werd er vrijwel iedere minuut gedoneerd. Geweldig!


Viral Video op Dumpert Reclamebureau Video Artica

MET DANK AAN ONZE PARTNERS:

Studio MAD • Will Media • Recreate • Fotostudio Smit • Drukkerij Lotgerink
• Lulof / Experts in gedrukte communicatie • ZoGedrukt • Jabé Reclame