Malle Mühle

hoe het begon

De Teestube in Lage, eigendom van Stichting Twickel, was jarenlang een begrip in de regio én bij toeristen. Tot het leeg kwam te staan. Martijn Rozendaal - ondernemer en voormalig medewerker van de Teestube - zag samen met zijn vrouw Margreet wel kansen in dit mooie gebouw op een al net zo’n mooie locatie net over de grens bij Ootmarsum. Ze schakelden Artica in. In eerste instantie voor het neerzetten van een nieuwe identiteit. Maar daar bleef het niet bij!

HOE WE AAN DE SLAG GINGEN

We dompelden ons onder in opdracht, de historie van het landgoed waarop de Teestube staat en de verschillende doelgroepen. De wens van Martijn en Margreet was om een meer eigentijds en eigenzinnig theehuis neer te zetten voor zowel omwonenden in Nederland en Duitsland als de fietstoerist. En daarin gingen wij graag mee. We bedachten de naam ‘Malle Mühle’, wat met een knipoog - zowel in het Nederlands als in het Duits - verwijst naar de naastliggende molen. Daarbij ontwikkelden we een passend logo en andere huisstijldragers.

Hoe we het design doorvertaalden naar een interieurdesign

Omdat Martijn en Margreet zo tevreden waren met deze identiteit vroegen ze ons ook aan de slag te gaan met het interieurontwerp. We vertaalden de huisstijl door naar een 3D-design van het theehuis… en gingen vervolgens ook aan de slag met de gehele productie. Maandenlang zaagden, freesden, timmerden en schilderden onze jongens erop los tot het in juni af was. Unieke aan de hele bouwfase was dat het ontwerp echt leidend was in alle keuzes van Martijn, Margreet en de aannemer. Er zijn weinig concessies gedaan, waardoor het resultaat één op één een doorvertaling is van het ontwerp.

Bekijk hier het ontwerp in 3D

Hoe we het uitrolden

Wat heb je aan zo’n prachtige plek als niemand er vanaf weet? Juist! We hielpen de Malle Mühle natuurlijk ook met de communicatie en uitrol. Zo zijn we al sinds eind vorig jaar actief op social media om volgers mee te nemen in de hele verbouwing… en nu natuurlijk in het reilen en zeilen van het theehuis. Maar ook de signing, stoepborden, giftcards etc. komen van onze hand.

Hoe het nu staat als een (thee)huis

Het resultaat? Dat mag er absoluut wezen, al zeggen we het zelf (net als alle ‘kuchen’ die ze serveren overigens). Op 2 juli opende de Malle Mühle haar deuren. Een prachtige Teestube op een prachtige locatie. De eerste weken liep het al storm. Veelbelovend voor de komende tijd! En het leuke is dat er nog meer staat te gebeuren. Het blijft niet alleen bij een theehuis… #tobecontinued